Då var det dags … igen. Denna onsdagkväll i Hemslöjdens hus på Ryhovsområdet i Jönköping handlade det om strumpor & sockar, närmare bestämt att sticka hälar. Attans vad många sätt det finns att sticka en häl på. Nog har jag stickat strumpor, jag kan ärligt säga att det inte är en favorit, kanske just därför man inte har riktig koll.

Under kvällen visade Bambustickan och Virkostickmaja upp deras varianter på sockgarner. Att rekommendera är att använda ett garn gjort för strumpor, dessa innehåller också lite Nylon som gör att det blir lite mer slitstarkt. Gör du en socka med istickshäl har du fördelen att du enkelt kan göra en ny när den första är utsliten.

Om du går in på www.hjalpstickan.se och skriver ”hälskola” i sökrutan får du upp ett antal olika sätt att sticka häl på.

Här har jag gjort lite sökningar på Youtube, de flesta länkar med hela sökresultatet. Man är så olika och tycker om olika videor.

Har du koll på någon mer? Mejla: ulrika@signe.nu

Varje onsdagsträff i Hemslöjdens hus har ett tema. Nästa gång, den 22 februari, är det tvåändsstickning. Det blir spännande.