En lillasyster aviserade sin ankomst och mamman beställde en overall till sena sommarkvällar. Letade rätt på Sandnes Babyull Lanett ett fantastiskt mjukt garn! Det är superwash, fördelen med superwash är ju att även personer med känslighet mot ullfetter kan ha detta garn och att man kan slänga in det i en 40-tvätt i maskin. Nackdelen, som jag ser det, är att man har förstört ullens egenskaper så att man måste hålla på att tvätta och alla plaster vi fäller ut i våra sjöar.

Jag har också märkt att det är besvärligt att steeka (klippa upp för knapslå) ett plagg stickat i superwash. Här räcker det inte att virka ihop trådarna utan man måste sy ett antal gånger på maskin för att det ska hålla ihop. Koftan försökta jag också att göra en steek-sandwich men det blev alldeles för högt tryck på en maskrad så det höll inte. Var bara att riva upp, fånga upp trådarna som var på väg ut i plagget och sy på maskin ett antal gånger igen.

Overallen är en Telemarkdress med beskrivning för garnet Smart. Alla beskrivningar i detta häfte finns i två varianter, en för garnet Smart och en för Sisu.

Koftan är en Valdres för garnet Tynn Merino.